Nieuwsbrief


 

Info

Nederland Zingt Mee

Sinds 2008 organiseert Nederland Zingt Mee meezingevenementen waarmee het publiek tot ster verheven wordt als honderden, duizenden mensen zich verzamelen om gezamenlijk te zingen. En dat doen ze! Wij hebben gemerkt dat heel veel mensen heel graag zingen, maar dat vaak (te) weinig doen. Van zingen word je blij, zingen geeft verbondenheid en zorgt voor een unieke sfeer!

Onderzoek door wetenschappers van de Universiteit van Frankfurt toont aan wat miljoenen enthousiaste zangers wereldwijd al wisten: zingen is gezond. het versterkt zelfs het menselijk immuunsysteem.

De doelstelling van de stichting Nederland Zingt Mee: Het organiseren van evenementen en festivals die de onderlinge banden, solidariteit en saamhorigheid tussen alle inwoners en bezoekers van Nederland aanhalen, verstevigen en bevorderen. Ongeacht leeftijd, geloof, afkomst en sekse. Met een muzikale belevenis bijdragen aan culturele participatie en sociale cohesie. Daarbij wordt met name gedacht aan de organisatie van meezingevenementen in de vorm van community singing waarbij op diverse locaties en onderdelen door de bevolking gezamenlijk wordt gezongen.

Het (openlucht) meezingfeest kan middag-, avondvullend of als onderdeel van een bestaand programma worden geprogrammeerd. Het is voor iedereen, van jong en oud, het evenement is gratis toegankelijk en sfeer, betrokkenheid wordt garandeerd. Ieder meezing-programma wordt naar uw wens ingevuld en op maat gemaakt, inclusief bijvoorbeeld optredens van een band, artiesten, entertainment en vrolijke attributen die aan iedereen kunnen worden uitgedeeld. Zie om helemaal in de stemming te komen ook de foto's en filmpjes op onze website.

Het publiek is de ster!

Op het repertoire staan liedjes, van Abba tot Stones en van Frank tot Frans, die tot ieders collectieve geheugen behoren en die onder begeleiding van een presentator of diverse entertainers, met de originele uitvoering, worden meegezongen door iedereen. Er ontstaat een saamhorige sfeer waarin alle schroom wordt overwonnen. Mensen die normaal alleen onder de douche of in de auto zingen, zingen nu luidkeels hun lievelingsliedjes mee. Een ervaring die enthousiasmeert, betrokkenheid vergroot en verbroedert. Om deze kwaliteit optimaal te benutten is een evenement van Nederland Zingt Mee nadrukkelijk geen talentenjacht. Niet het talent van de zangers, bezoekers en deelnemers staat centraal maar het gegeven dat men uit allerlei hoeken samenkomt op een bepaalde locatie om samen te zingen.

De evenementen vonden (en vinden) al plaats in onder andere Rotterdam, Nijmegen, Haarlem, Den Bosch, Vlissingen en op Lowlands. Gezien het enthousiasme dat zich als een olievlek verspreidt, zullen vele locaties en evenementen volgen.

Neem voor meer informatie en een programma op maat contact met ons op!