Nieuwsbrief


 

Nieuws

Geen Rotterdam Zingt in 2011 13.07.2011 15:00

PERSBERICHT – WOENSDAG 13 JULI 2011
_______________________________________________________________________________

Geen Rotterdam Zingt in 2011
Met pijn in het hart laat de organisatie van Rotterdam Zingt weten dat na de succesvolle eerste editie in 2010 dit jaar geen meezing evenement op het Grotekerkplein (bij het Stadspodium-Rotterdam) plaatsvindt.
Onder de voorwaarde dat, het voor de Gouden Grasspriet genomineerde evenement, Rotterdam Zingt onderdeel zou worden van een groter evenement werd een financiële bijdrage door Rotterdam Festivals voor 2011 toegezegd.
Rotterdam Zingt vond onderdak bij de Eurogames/Het Colourfestival. Eind juni heeft de organisatie van de Eurogames echter besloten het festival naar Ahoy te verplaatsen.
‘Het gratis toegankelijke meezingevenement hoort echter in de binnenstad’ aldus de organisatie van Rotterdam Zingt, die vervolgens ook naar alternatieven heeft gezocht, andere data, locaties en met andere evenementenorganisatoren heeft gesproken. Uiteindelijk bleek het organisatorisch en financieel, ondanks het vertrouwen en de waardering van diverse partijen, niet haalbaar om op deze korte termijn het zangfestijn, eventueel zelfstandig, deze zomer te laten plaatsvinden.
Gezien alle enthousiaste en mooie reacties van het Rotterdams publiek is de organisatie in ieder geval van plan de 2e editie van Rotterdam Zingt in 2012 te laten plaatsvinden bij het Stadspodium-Rotterdam op het Grotekerkplein.

 

« Terug